Villa Havet

01

Området

Noe av det Hamna har å tilby

Oversiktsbilde av Havet Boliger og de forskjellige trinnene m.m.

Hamna - en frihet i hverdagen og kort vei til det meste

Tromsøs kanskje flotteste bydel, Solneset, har på kort tid blitt svært populært blant voksne, unge og familier. Solneset ligger lengst sør-vest i Hamna og er et nyetablert boligområde i Tromsø. Her er det kort vei til nesten alt man kan ønske seg av både hverdagstilbud og fritidsaktiviteter.

Beboerne beskriver området som barnevennlig, rolig og solrikt med hyggelige naboer og mangfoldige turmuligheter like utenfor døra. På Solneset får du i pose og sekk!

Elever ved Solneset skole
Fv.: Martin Holmstad (18), Emma Isaksen (17) og Hanna Holmstad (18) nyter livet i Hamna i Tromsø.

Like ved...

Like ved Havet Boliger ligger Solneset barneskole, med en trygg og kort skolevei. Mellom skolen og din bolig ligger Solneset barnehage og dagligvarebutikk Coop Extra. Da kan du hente på skole/barnehage og handle i samme slengen. Perfekt tilrettelagt for en praktisk hverdag, og enklere kan det ikke bli! Noen få minutters gange fra Havet Boliger ligger busstopp med gode forbindelser, trygge gang- og sykkelstier og er det 4 km til UiT/ UNN med ski, sykkel eller til fots via lysløypenettverket.

Sandnessundbrua med Kvaløya som snødekt bakteppe
Sandnessundbrua med Kvaløya som snødekt bakteppe

naturen lokker

Du kan nesten hoppe i kajakken eller kle på deg skiene på trappa i Havet Boliger! En kort spasertur til oversiden av Solneset tar deg inn i mangfoldige turstier, uberørt grøntområde og lysløypenettverket som følger toppen av Tromsøya fra nord til sør.

Langs uberørt fjæra kan du følge sjøstien til den populære Tvillingbukta som er en lun liten strand, perfekt for små og store badeløver. Strandsonen er tilrettelagt for grilling, trening og familiehygge, så vell som flotte muligheter for padling og dykking. Langs sjøstien og i området vil du møte grønne friområder, lekeplasser og fotballøkke. Perfekt for dem som kombinerer hverdag og fritid med avslapping og aktivitet. Hamna er full av flotte naturopplevelser for både store og små – alt venter rett utenfor stuedøra!

Blåtime i Hamna
Utsikten fra Havet bolig mot nord-øst

barnevennlige solneset

En levende bydel der barna trygt kan lage snøhuler, akebakker, eller prøve sine første pedaltråkk i vårsola på sykkel langs rolige gater. Barna kan gå noen steinkast unna på besøk til kjente skolekamerater eller invitere ut å leke. Det er til sammen 5 lekeplasser i nærområdet, fotballøkke, klatretrær og den uberørte fjæra sine mange eventyr ved havet.

Fly i rosa himmel
Widerøe inn for landing.

Flyplass et steinkast unna

For de som reiser mye eller får mye besøk utenbysfra ligger Tromsø Lufthavn bare 7 minutter unna med bil. Det betyr at du kan sitte inne i stua hjemme å se på dine kjære gå inn for landing, før du setter deg i bilen og henter dem.

Gror og spirer ved Havet på våren
Blåtimen, Villa Blåtimen og Havet bygges på rekke og rad i Hamna sør.