Villa Havet

01

Fra Kvaløya til Hamna

Lever ut fridykker­drømmen i Hamna

Markus Ringjord smiler i ettermiddagssola.
Havet, utsikten og nærheten til naturen brakte kvaløyværingen Markus Ringjord (22) til Blåtimen i Hamna.

– Jeg fant faktisk byggeprosjektet via Finn.no, men da var mye solgt allerede. Jeg er til slutt veldig fornøyd med leiligheten jeg endte opp med. Det er en fin førstegangsleilighet, forteller Markus.

22-åringen sitter på en stein i fjæra i Hamna. Våtdrakten har han nettopp fått på seg, og han er klar med svømmeføttene og snorkelen i hånda. Markus er fridykker, og bruker gjerne Hamna-fjæra utfor Blåtimen til en svømmetur.

– Jeg begynte med fridykking for tre år siden. Det var en kompis av meg som begynte med det først og en dag spurte han om jeg hadde lyst til å være med. Da syntes jeg det var kjempeartig, og sånn fortsatte det.

Foto: Mina Taaje

Både nært og fjernt samtidig

For Markus passer bydelen Hamna perfekt for hans aktive livsstil.

– Jeg kjøpte først og fremst for utsikten, men også fordi jeg ville flytte mer sentralt enn jeg bor nå. Her kan jeg være nærmere universitetet, byen og naturen. Nå bor jeg jo på Kvaløya, så beliggenheten her blir mer sentral, samtidig som jeg kan være nært havet og fjellene, sier Markus.

– Jeg kaller det at jeg drar på utveksling til Hamna i noen år, smiler han og ler.

Foto: Mina Taaje

02

de gode historiene

Møt flere mennesker fra Hamna

- Hamna er en del av meg

Intet menneske er en øy. Mennesket er ikke skapt for isolasjon. Vi blir til i møte med andre. Hvem vi er, er ikke statisk, men en kontinuerlig prosess som aldri tar slutt. Plassen du velger å bo, skal kunne favne deg og dine. Din trygge havn. Fra start til slutt.

Les mer