Villa Havet

01

– Her skal barna våre vokse opp

Michelle og Håkon trives på Villa Havet
Michelle og Håkon hadde aldri trodd de skulle bo i Hamna, men etter at de fikk barn så de potensialet. Nå kunne de ikke tenkt seg å bo noe annet sted!

– Her er vi ofte og tenner bål. Vi har med hov og leker i vannkanten, sier Michelle og peker ned mot fjæra. 

Vi er på trilletur med de nybakte foreldrene Michelle Zachariassen (31) og Håkon Haugland (31). I vogna ligger lille Samuel på tre måneder og tar seg en liten blund. Storesøsknene Nora (8) og Zacharias (9) er på skolen.

Sto på venteliste for å få kjøpe i Villa Havet

Den lave høstsola skinner mot Villa Havet, som ligger like over turstien ved havet mot Tvillingbukta, i retningen Michelle peker. Michelle og Håkon forteller at Tvillingbukta er et populært turområde for småbarnsforeldrene i Hamna – idyllisk, barnevennlig og lett tilgjengelig. 

– Vi er glad i å være ute, og det er utrolig luksus å ha fine turområder like utenfor døra, sier Michelle. 

Da Villa Havet ble lagt ut for salg for noen år siden, var Michelle og Håkon rask på å melde sin interesse for prosjektet. Paret sto på venteliste for å få kjøpe en av boligene, og ble eiere av én av de fjorten fireromsleilighetene i prosjektet.

Se leiligheter til salgs i Villa Havet

– Vi trengte større plass, og visste at dette er blant det siste som blir bygget på Solneset, sier Håkon. 

De ramser blant annet opp utsikt, solforhold, havet og den minimalistiske stilen på husene som grunner til at de valgte å kjøpe akkurat i Villa Havet.

Samuel (3 mnd), Håkon og Michelle i stua i Villa Havet, foran vinduene med panoramautsikt mot Kvaløya og Ringvassøya.

– Barna våre skal vokse opp her 

Foreldreparet stortrives i Hamna, og kunne ikke tenkt seg å flytte noe annet sted. Begge er fra Tromsø, men ingen har bodd i Hamna før. Michelle har vokst opp i sentrum og Håkon på Kvaløya. 

– Jeg trodde aldri jeg skulle bo i Hamna. Men det var frem til jeg fikk egne barn. Da så jeg virkelig potensialet, sier Michelle. 

– Vi vil at barna våre skal vokse opp her. I Hamna er det trygt, rolig og fint, fortsetter hun. 

I gata der de bor er det ingen gjennomgangstrafikk. Det er masse barn i nabolaget, og skolen og flere barnehager ligger i umiddelbar nærhet. Rett opp i gata er det en butikk.

På innsiden

Samuel våkner, og er klar for mat. Vi blir med Michelle og Håkon inn i den toetasjes leiligheten i Villa Havet. Oppholdsrommet er smakfullt innredet, med et stilfullt kjøkken som blikkfang. Det er liten tvil om at paret er interiørinteressert. 

– En dyr hobby, ler Michelle, og kaller stilen minimalistisk. Hun er glad i det rene, sier hun. 

Ut av de store stuevinduene har familien panoramautsikt over Kvaløya og Ringvassøy. Håkon peker, og forteller at han skal på jakt i fjellene rett over sundet neste uke. 

Både Håkon og Michelle er glade i friluftsliv, og forteller om alt fra teltturer og soppturer til jakt og isfiske. Også er de glade i havet og båtliv. 

– Vi har båt på hytta, men drømmer om en molo her nede, sier de, og peker ut stuevinduet og ned mot fjæra.

– Hamna har noe for alle

Paret har mange venner som bor i Hamna, både fra gammelt av, men også nye venner de har møtt etter at de flyttet hit. 

De mener Hamna har noe for alle. Her er det leiligheter og hus i alle prisklasser, tursti rett utenfor døra og et stort fritidstilbud for både voksne og barn; alt fra klatring, basket, fotball og taekwondo, til yoga og swing. Også har de Hamnadagan med aktiviteter, konkurranser, fest og kåringer. Og Hamnholla, en årlig akekonkurranse. 

– Vi kan ikke tenke oss å bo noen andre steder enn Hamna, konkluderer de.

02

de gode historiene

Møt flere mennesker fra Hamna

Les mer